Verdubbeling van <br>onze windcapaciteit tegen 2020
Verdubbeling van
onze windcapaciteit tegen 2020
Ontdek onze ambities
De energie van morgen in Coo
De energie van morgen in Coo
Ontdek onze plannen voor de toekomst
NIEUWS
Nieuws Duurzame ontwikkeling De koudegolf en het risico op ijsvorming

Tijdens de wintermaanden kan het gebeuren dat windturbines stilgelegd worden wegens het risico op ijsvorming. Windturbines kunnen ijs ophopen onder bepaalde atmosferische omstandigheden. Dit komt veelal voor bij temperaturen rondom het vriespunt waarbij er een hoge relatieve luchtvochtigheid is, waardoor waterdeeltjes in de lucht aanvriezen.

18.01.2017

Nieuws Duurzame ontwikkeling Electrabel CoGreen: 600 nieuwe buurtbewoners participeren in lokale windparken

Na de inschrijvingsperiode voor zes nieuwe windparken eind 2016, telt Electrabel CoGreen nu 17 windparken en 1 583 aandeelhouders. Als lokaal verankerde speler richtte ENGIE Electrabel in 2013 de coöperatieve vennootschap Electrabel CoGreen op. Die biedt de omwonenden de mogelijkheid om te investeren in windparken in hun buurt.

11.01.2017

In de media De wet die de nucleaire bijdrage regelt voor de meest recente kerncentrales werd vandaag gestemd

Onze reactie: De wet die de nucleaire bijdrage regelt voor de meest recente kerncentrales werd vandaag 22 december in het Parlement gestemd. Deze stemming sluit het wetgevend proces af gelinkt aan de levensduurverlenging van Doel 1 en Doel 2. Electrabel neemt akte van de stemming van vandaag in de Kamer, die het wetgevend proces rond de…

22.12.2016

In de media L'Echo: Het kernafval van de kerncentrales Tihange en Doel stapelt zich op

Onze reactie: In het kader van de vernieuwing van de radiologische erkenningen die om de vijf jaar plaatsvindt, heeft NIRAS op 11 december 2015 een nieuwe erkenning afgeleverd voor een periode van twee jaar en is ze begin 2016 met een audit gestart over de verwerkingsprocessen van het radioactief afval op de site van Doel en Tihange.

16.12.2016

Espace
JOBS
JOBS
Verzenden

Focus

Het tweede leven van een industriële site

Om de veiligheid van de site op lange termijn te garanderen, verwijdert ENGIE Electrabel de vliegassen van de terril van Hénâ, de oude opslagplaats van haar centrale van Les Awirs. 

Meer weten

Focus

ENGIE Electrabel heeft de ambitie om haar onshore windcapaciteit te verdubbelen tegen 2020. We bieden de omwonenden de gelegenheid om in onze projecten te participeren.  

Meer weten