ENGIE Electrabel zonne-energie énergie solaire jbcENGIE Electrabel trekt volop de kaart van de zon. Het mikt met een nieuw, sterk aanbod op zowel de particuliere consument als de bedrijven. Twee medewerkers laten het (zon-)licht schijnen op onze nieuwe oplossingen.

Particulieren: een vernieuwende aanpak

Michele Vadora, Business Developer Marketing & Sales bij ENGIE Electrabel: “Tussen 2009 en 2012 plaatste de particuliere klant in België massaal zonnepanelen dankzij de subsidies. Toen schroefden de overheden de subsidies terug en stuikte de markt in elkaar, daarbij ging ongeveer 70% van de leveranciers failliet. Maar nu is een tweede golf in aantocht. Door de lage kostprijs leeft de markt immers terug op. Een investering in zonnepanelen betaalt zich vandaag reeds terug op 6 tot 10 jaar en analisten stellen dat zonnepanelen in de toekomst de goedkoopste oplossing zullen worden om elektriciteit te produceren. Samen met onze partner Sungevity – een van de grootste zonnepaneelexperten ter wereld – hebben we een persoonlijke, eenvoudige, innovatieve benadering uitgewerkt. Alles gebeurt online, aan de hand van satellietbeelden en simulatieprogramma’s spelen we het klaar om de klant een duidelijk zicht te geven op de kostprijs van de installatie, de zonneproductie en de verwachte opbrengst. We pakken natuurlijk uit met de kwaliteitsgaranties die de klant van ENGIE Electrabel mag verwachten. Daarnaast is er nog een tweede markt: voor de prosumenten van wie de leveranciers intussen gestopt zijn, bieden we herstelling en onderhoud van hun bestaande zonnepanelen aan.”

Bedrijven: een all-in aanbod

Françoise Sotiau, Project Manager Distributed Generation B2B bij ENGIE Electrabel: “We benaderen bedrijven met een erg mooi aanbod. ‘Geef ons uw dak en we plaatsen er zonnepanelen op, u hoeft zelf niets te investeren en u kunt de gegenereerde stroom tegen een lage energieprijs zelf gebruiken’ – dat is in het kort ons voorstel. Een dak hoeft zelfs niet, we kunnen net zo makkelijk een zonneveld op begane grond aanleggen. Na een aantal jaren (dat verschilt van gewest tot gewest) wordt het bedrijf zelf eigenaar van de panelen! Bij voorkeur werken we ENGIE Electrabel Françoise Sotiau Michele Vadora jbcbinnen de ENGIE Groep, met de collega’s van Solar Technics (ENGIE Fabricom) als installateur. We zijn nog maar enkele maanden op de markt, onder de naam ENGIE Sun4Business. Het aanbod slaat aan: bpost liet twee van zijn distributiecentra uitrusten met zonnepanelen (2 MW).”

Onze klanten begeleiden

Onze twee medewerkers menen dat dit nieuwe aanbod voor onze klanten ook mogelijkheden biedt om nadien nog andere producten en diensten van ENGIE voor te stellen. De onderneming wil een sleutelrol in de energiemarkt blijven spelen. “Bij bedrijven kunnen we bijvoorbeeld voorstellen om naar hun verwarmingsketels of hun koude-installatie te kijken. We hebben in de Groep ENGIE genoeg expertise om op meerdere vlakken aan energieoptimalisatie te doen”, zegt Françoise Sotiau. “Klopt, en dat geldt ook voor de particuliere markt”, vult Michele Vadora aan. “Via de zonnepanelen kunnen we bijvoorbeeld onze energie-efficiënte oplossingen voor in huis aanbieden, van de slimme thermostaat boxx tot andere producten uit ons gamma voor meer comfort en de geconnecteerde woning.”

09.05.2017