Bericht:

Dankzij het nieuwe, groene aanbod Drive en Drive pro kan de energieprijs voor de eigenaars van een elektrisch voertuig verlaagd worden.

Drive is het nieuwe aanbod van ENGIE Electrabel voor de levering van elektriciteit voor particulieren en professionele gebruikers van elektrisch voertuigen: een 100% groen aanbod met elektriciteit van lokale oorsprong aan een aantrekkelijke prijs. Een première voor de Belgische markt!

EV-Box jbc arAls eigenaar of gebruiker van een elektrisch voertuig moet u uw gewoonten op het vlak van elektriciteitsverbruik aanpassen: het algemene verbruik van het gezin of het bedrijf stijgt, net als de consumptie tijdens de daluren. Op basis van deze vaststellingen en omdat we steeds beter willen inspelen op de nieuwe behoeften van onze klanten, ontwikkelde ENGIE Electrabel een uniek aanbod op de markt: een aanbod Drive voor residentiële klanten en Drive pro voor professionele klanten (*).

De aanbiedingen Drive en Drive pro zijn pakketten op basis van 100% groene elektriciteit van Belgische oorsprong, met een vaste prijs gedurende 3 jaar. Bij deze contracten wordt rekening gehouden met het gewijzigde consumptieprofiel en het toegenomen volume, aangezien het elektrische voertuig thuis of op het werk wordt opgeladen. Ze dekken alle elektriciteitsbehoeften: de behoeften die er eerder al waren, maar ook diegene die ontstaan zijn door het laden van het elektrische voertuig.

Voor een gezin dat jaarlijks gemiddeld 5 MWh verbruikt, stijgt de consumptie naar 7 MWh per jaar wanneer het elektrische voertuig thuis wordt opgeladen. Dit komt overeen met een stijging van 40%. Dankzij het Drive-contract kan men tot 135 euro per jaar besparen. Een professionele klant kan genieten van een korting tot 210 euro per jaar.

Voor klanten die nog niet beschikken over een vast laadpunt, biedt ENGIE Electrabel bovendien de installatie van een vast laadpunt, Homeline, of een mobiel laadpunt, Nexxtender Mobile, aan in functie van de behoeften voor hun woning of bedrijf.

Met Homeline beschikt de klant over een gecertificeerde installatie. De installatie door de experten van ENGIE Cofely staat garant voor een uiterst veilige plaatsing. Voor de Nexxtender Mobile is geen installatie vereist.

ENGIE streeft ernaar de referentieleverancier te zijn voor alle particuliere en professionele bestuurders van elektrische voertuigen. De Drive-pakketten zijn overigens nog maar een begin. De komende maanden zullen er nog andere diensten toegevoegd worden, die het laden en het gebruik van elektrische voertuigen alleen maar interessanter zullen maken.

Philippe Van Troeye, CEO ENGIE Benelux: “ENGIE is met een capaciteit van 630 MW de grootste groene producent van het land. Dankzij onze 17.000 professionals in de sector van energie en services in België willen we een leidende rol spelen in de energietransitie. Mobiliteit is een van de domeinen waarin we op een erg actieve en innoverende manier bijdragen tot deze transitie, aangezien het een grote energievreter is die CO2 uitstoot. ENGIE speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de markt van elektrische voertuigen in België, zowel op het vlak van onderzoek en ontwikkeling rond batterijen als in het aanbieden van laadoplossingen voor particulieren en bedrijven. Dankzij het aanbod Drive en Drive pro zetten we een stap verder in ons aanbod aan oplossingen die een antwoord bieden op de behoeften van onze klanten."

(*) Zelfstandigen, kmo's, die aan het laagspanningsnet aangesloten zijn en waarvan de meters jaarlijks worden opgenomen.


Perscontact ENGIE Electrabel:

Olivier DESCLÉE
Tel.: +32 2 501 56 89
E-mail: olivier.desclee@engie.com

03.10.2017