Het wegtransport is verantwoordelijk voor bijna 19% van de wereldwijde CO2-uitstoot. We promoten dan ook de ontwikkeling van zuinige en CO2-arme transportmiddelen. Met het oog daarop hebben we partnerschappen gesloten om het gebruik van elektrische voertuigen of voertuigen op aardgas aan te moedigen.

Blijf op de hoogte van wat de toekomst in petto heeft voor duurzame mobiliteit. Surf naar onze website energiemorgen.be of ontdek ons aanbod duurzame mobiliteit.

CarPlug

CarPlug

Het CarPlug oplaadsysteem is een fraai voorbeeld van een succesverhaal. Het systeem zorgt ervoor dat elektrische auto’s véél sneller worden opgeladen. Deze technologie is voortgekomen uit een samenwerking tussen Powerdale, een jong Belgisch start-upbedrijf, ENGIE Electrabel en ENGIE Cofely.

CarPlug voor professionelen

CarPlug thuis
Compressed Natural Gas

Compressed Natural Gas

We promoten het gebruik van voertuigen op aardgas en werken aan de uitbouw van een netwerk van CNG-tankstations. Daarvoor zijn we ook partner binnen het bedrijf EnoraWe leveren aardgas aan tientallen tankstations van de grootste merken en we beschikken zelf eveneens over CNG-tankstations.

Wist u dit? In 2015 werd er 425 ton aardgas in de CNG-stations van ENGIE Electrabel getankt. Voldoende om een afstand van 7 miljoen kilometer met een geringere milieu-impact af te leggen.

Rijden op aardgas
Alternatieve Energiehub

Alternatieve Energiehub

Het Havenbedrijf Antwerpen heeft ENGIE geselecteerd als concessionaris voor de bouw en exploitatie van een Alternatieve Energiehub in de haven van Antwerpen.

Alles weten over het project

U wil er meer over weten?