Onderzoek & Innovatie, want de toekomst wacht niet

Welke energie brengt ons de toekomst? En hoe zullen we die verbruiken? We bestuderen die vraagstukken met daadkracht, vanuit de invalshoek van de energietransitie. De omvang van de thematiek en van de bijbehorende uitdagingen noopt tot samenwerking, vooral met de academische wereld. Daaruit vloeien inspirerende denkoefeningen en zelfs heel tastbare projecten voort.

De energietransitie is ons veranderingsmodel

De klimaatverandering en de immer schaarser wordende grondstoffen roepen op tot een energierevolutie. Samen met de dochterondernemingen van de ENGIE Groep bereiden we ons voor op die transitie met investeringen in vooruitziend onderzoek en innovatie.

Connected houses

Connected houses

Met reuzenstappen komen onze experts dichter bij een huis dat zelf weet hoeveel energie het op welk moment en voor welk toestel zal verbruiken.

Connected houses
Energie-efficiëntie woningen

Energie-efficiëntie woningen

Minder energie verbruiken: een advies dat al decennia meegaat maar nu actueler dan ooit is dankzij innovaties op het vlak van isolatie en verwarming.

Energie-efficiëntie
Groene mobiliteit eindelijk eenvoudiger

Groene mobiliteit eindelijk eenvoudiger

100% elektrische auto’s, de CarPlug oplaadpunten, het netwerk van CNG-tankstations en zachte mobiliteitsplannen voor bedrijven: qua groene mobiliteit hebben we zeker niet stilgezeten. En we gaan op dat elan verder!

Groene mobiliteit
Een schonere elektriciteitsproductie

Een schonere elektriciteitsproductie

We leggen ons intensief toe op onderzoek naar een snellere vermindering van de CO2-uitstoot, niet alleen van ons productiepark maar ook van onze klanten.

Een schonere elektriciteitsproductie
Smart city: slimme steden op mensenmaat

Smart city: slimme steden op mensenmaat

Slimme steden steunen op technische aanpassingen en nieuwe infrastructuren, maar ook op leefgewoontes en het sociale weefsel.

Smart cities
De toekomst

De toekomst

Energie evolueert en doet ook ons evolueren. Hoe zal zij ons leven in de toekomst veranderen? Hoe zullen we haar in de toekomst gebruiken? Aan de energie van morgen werken we vandaag al.

De toekomst

Samenwerking met de Belgische academische wereld

We werken samen met 8 grote Belgische universiteiten rond tal van innoverende onderzoeksthema’s. Door die samenwerking kunnen we terzelfder tijd ook competenties voor morgen stimuleren. Enkele voorbeelden van de onderzoeksinspanningen:

U wil er meer over weten?