Bericht:

Het Waalse Gewest verleent de eerste vergunning voor de exploitatie van bijkomende 24 MW op de site van de centrale van Awirs in Flémalle.

In de ongeziene situatie waarin het land zich bevindt om de bevoorradingszekerheid en bijkomende productiecapaciteit te waarborgen, zet Electrabel haar inspanningen voort om de autoriteiten en Elia bij te staan ​​in hun missie om het globaal evenwicht van het elektriciteitsnet te bewaren. Na de heropstart van de gascentrale in Vilvoorde, heeft Electrabel zopas de milieuvergunning verkregen om deze winter generatoren met een totaalvermogen van 24 MW uit te baten op de site van de centrale van Awirs, gelegen in de gemeente Flémalle. De vergunning werd toegekend door de technische ambtenaar van het Waalse Gewest. Deze extra capaciteit maakt deel uit van de oplossingen die Electrabel heeft geïdentificeerd voor een totaal van 750 MW.

Ter herinnering, Electrabel heeft alle vergunningsaanvragen op zowel federaal als regionaal niveau ingediend om extra productiecapaciteit in Vlaanderen en Wallonië uit te baten (generatoren, turbines en gasmotoren).

De exploitatievergunningen zijn toegekend op federaal niveau. Het proces om regionale vergunningen te verkrijgen, is lopende.

Als grootste groene stroomproducent van het land vertegenwoordigt Electrabel 45% van de geïnstalleerde productiecapaciteit in België. Vorig jaar produceerde Electrabel dankzij haar lokaal en gediversifieerd productiepark, het equivalent van ongeveer 57% van het elektriciteitsverbruik in België.


Perscontact ENGIE Electrabel:

Anne-Sophie HUGÉ
Tel.: +32 2 518 60 20
E-mail: anne-sophie.huge@engie.com

24.10.2018