De 100 beste Belgische panna-straatvoetabalspelers ontmoetten elkaar afgelopen zaterdag 22 oktober in de Bozar om het Belgian Panna Championship van ENGIE Street Heroes te betwisten.

ENGIE Street Heroes Kampioenen Champions 2016De vijfde editie van het Belgian Panna Championship vond afgelopen zaterdag plaats in de Bozar. Het kruim van het Belgische straatvoetbal verzamelde daar om elkaar te bekampen in opwindende en superspannende wedstrijden.

België, de bakermat van het straatvoetbal
 
Een wedstrijd panna duurt 3 minuten en wordt gespeeld één tegen één of twee tegen twee. De speler of de ploeg die erin slaagt om de bal tussen de benen van de tegenstrever te mikken en bijgevolg een panna scoort (klein punt), wint automatisch de wedstrijd. Indien er binnen de 3 minuten geen panna werd gemaakt, wint de speler die het meeste doelpunten heeft gescoord.

België is de bakermat van het straatvoetbal. Zeer veel jongeren in de wijken van de steden overal in het land, zijn erdoor begeesterd. De huidige wereldkampioen, Ilyas Touba, is een Belg.

Kampioenen en animaties

Al de finalisten van het Belgian Panna Championship 2016, waaronder 20 meisjes, wonnen de provinciale finales die de voorbije maanden plaatsvonden. De enthousiaste toeschouwers konden de prestaties van de kampioenen in de verschillende categorieën toejuichen. De sportjournalisten Ruben Van Gucht (VRT) en Benjamin Deceuninck (RTBF) zorgden voor commentaar bij de wedstrijden.

And the winners are...
  • Belgian Panna Championship 16+: Ilyas Touba (Antwerpen)
  • Belgian Panna Championship Girls: Nette Peeters (Ham)
  • Belgian Panna Championship U16: Bilal Touba (Antwerpen)
  • Belgian Panna Championship U13: Mehdi Amri (Vilvoorde)
De competitie werd aangevuld met talrijke animaties, waaronder een demonstratie Freestyle football, altijd een spektakel.

De vijfde editie van ENGIE Street Heroes getuigde eens te meer van de waarden van fair-play en respectvol met elkaar omgaan, die ENGIE Electrabel al sinds jaren verdedigt.

Afspraak volgend jaar voor een nieuwe editie!

24.10.2016