De Nationale Bank van België heeft op haar website de jaarrekening gepubliceerd die Electrabel NV heeft ingediend in overeenstemming met haar wettelijke verplichtingen.

Ter herinnering, de reikwijdte van Electrabel NV gaat veel verder dan onze productie- en verkoopactiviteiten in België. De NV omvat ook belangen in de internationale activiteiten van de Groep.

Een document met een samenvatting van de hoogtepunten van deze jaarrekening is beschikbaar: Jaarrekening 2017 Electrabel NV - Markante feiten.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux, gaf duiding bij deze resultaten tijdens een interview met de krant Le Soir. In dit interview benadrukt Philippe Van Troeye de lokale ambities van de ENGIE Groep en de verantwoordelijkheden van Electrabel:

  • De ENGIE Groep is al meer dan 100 jaar in verschillende vormen actief in België. We hebben altijd al onze verantwoordelijkheden op ons genomen en we zullen dit blijven doen. De ENGIE Groep is een verantwoordelijke industriële speler.
  • Om te leven of te overleven, moet een bedrijf innoveren, de beste talenten aantrekken en zichzelf permanent omvormen. Dat is wat we doen, zodat we ook in de komende honderd jaar lokaal aanwezig kunnen zijn.
  • ENGIE wil bijdragen om van dit land een rolmodel te maken inzake energie-efficiëntie. Het is niet te laat. De energietransitie is geen beperking. Het is een geweldige kans. Mobiliteit, autoproductie, slimme steden, duurzame oplossingen: dit zijn ook onze activiteiten dankzij de expertise van de 16.900 ENGIE-professionals in België.

29.05.2018