Bericht:

Specialist in financieel berichtenverkeer SWIFT neemt vandaag 21 elektrische BMW i3’s in dienst via leasingspecialist Alphabet en BMW concessiehouder Ginion Group. Het bedrijf kiest er zo bewust voor om zijn fleet te vergroenen. Het is meteen de grootste vloot van elektrische BMW i3’s die tegelijk in gebruik wordt genomen in België.

Het wagenpark van SWIFT omvat meer dan 950 bedrijfsvoertuigen. Als onderdeel van een ambitieus mobiliteitsplan dat een serieuze vergroening van het wagenpark inhoudt, selecteerde de betalingsspecialist de BMW i3 met Range Extender.

“Ons i3-project is een perfecte match voor SWIFT als innovatief technologiebedrijf. Het ondersteunt onze ambitie om onze impact op het milieu te verkleinen. Ons mobiliteitsplan evolueert voortdurend: dit nieuw initiatief laat onze medewerkers met een relevant rijprofiel toe om onmiddellijk een positieve impact te hebben op ons gezamenlijk uitstootniveau. Daarbovenop zal het helpen om de keuze voor elektrische voertuigen te verhogen,” zegt Caroline Ceustermans, Fleet Manager bij SWIFT.

De keuze voor de BMW i3 met Range Extender was logisch voor SWIFT. Deze premium stadswagen kwam perfect tegemoet aan de eisen van het bedrijf, onder meer met zijn autonomie tot 300km. Als onderdeel van het mobiliteitspakket kunnen de bestuurders daarnaast gedurende 30 dagen per jaar beroep doen op een traditionele wagen.

Leasingspecialist Alphabet zorgt voor alle praktische zaken rond het vlootbeheer. “Alphabet is erg trots op de aflevering van deze 21 elektrische voertuigen voor de medewerkers van SWIFT. Hiermee is bewezen dat AlphaElectric, een totaalconcept om alternatieve motorisaties op een gebruiksvriendelijke manier te integreren in bestaande bedrijfsvloten, werkt. Voor meer comfort kunnen de bestuurders terecht bij Alphabet voor een traditioneel voertuig tijdens een verlofperiode bijvoorbeeld. Ook voor alle operationele diensten die gepaard gaan met hun lease voertuig kunnen deze bestuurders een beroep doen op Alphabet,” zegt Marc Vandenbergh, Director Sales & Marketing bij Alphabet.

BMW concessiehouder Ginion Group introduceerde de BMW i3 bij SWIFT. "SWIFT is pionier inzake groene mobiliteit en wilde milieuvriendelijke wagens aanbieden aan haar personeel. Ginion Group onderhoudt uitstekende betrekkingen met SWIFT en wij zijn sinds jaar en dag trouwe partners. Vanuit deze samenwerking werd het project van SWIFT geconcretiseerd. Met het aanbieden van de BMW i3 als vlootwagen zijn wij bijzonder verheugd aan de verwachtingen van SWIFT te kunnen voldoen. Het bedrijf geeft met deze milieuvriendelijke wagen zijn personeel de kans om voor de mobiliteit van de toekomst te kiezen. Ginion Group streeft naar perfectie inzake op maat gemaakte klantenservice. Hiervoor beschikken wij over gepassioneerde experts die elke dag het beste van zichzelf geven." zegt Stéphane Sertang, CEO van Ginion Group.

Electrabel heeft gezorgd voor de levering van de intelligente laadinfrastructuur. 21 laadpunten werden geïnstalleerd door Cofely op de site van SWIFT en negentien bij de betrokken medewerkers thuis. Voorzien van een intelligente tool, biedt het systeem de mogelijkheid om op elk gewenst moment op een veilige manier op te laden. Als toonaangevende energiespeler, leidt Electrabel een proactief beleid om een duurzamere mobiliteit te stimuleren via de ontwikkeling van complete laadoplossingen voor elektrische wagens en de bouw en belevering van aardgastankstations. Daarnaast begeleidt Electrabel haar klanten ook door hen advies te geven over duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen.


Over SWIFT: 

SWIFT is a member-owned cooperative that provides the communications platform, products and services to connect more than 10,800 banking organisations, securities institutions and corporate customers in over 200 countries and territories. SWIFT enables its users to exchange automated, standardised financial information securely and reliably, thereby lowering costs, reducing operational risk and eliminating operational inefficiencies. SWIFT also brings the financial community together to work collaboratively to shape market practice, define standards and debate issues of mutual interest.


Over Alphabet:

Als één van de marktleiders voor zakelijke mobiliteit in Europa helpt Alphabet bedrijven om hun wagenpark op een efficiënte en duurzame manier te beheren. Alphabet werd in 1997 opgericht als een divisie van BMW Group en heeft sindsdien een brede kennis verworven op het gebied van internationaal wagenparkbeheer en leasing. De uitgebreide dienstverlening omvat zowel advies als financiering. Om aan de specifieke eisen van bedrijven te voldoen, zijn Alphabets zakelijke mobiliteitsoplossingen op maat gemaakt.

Met een portefeuille van meer dan 550.000 voertuigen van alle merken in 18 landen is de organisatie één van de vier belangrijkste spelers op de markt. In België beheert Alphabet vandaag meer dan 42.000 voertuigen, eveneens goed voor een plaats in de top 3.

Met haar expertise en technologie loopt Alphabet voorop op het gebied van Advanced Mobility Solutions: AlphaElectric biedt bedrijven uitgebreide eMobility-oplossingen, terwijl AlphaCity een kostenbesparende Corporate Car Sharing regeling biedt. Meer informatie vindt u op www.alphabet.be.


Over BMW Group:

Met haar drie merken BMW, MINI en Rolls-Royce is de BMW Group wereldwijd de nummer één als producent van premium automobielen en motorfietsen en premium financiële en mobiliteitsdiensten. Als internationale onderneming beschikt BMW over 30 productie- en montagevestigingen in 14 landen en via haar globale distributienetwerk is het concern vertegenwoordigd in meer dan 140 landen.

In 2014 verkocht de BMW Group om en bij de 2,118 miljoen automobielen en meer dan 123.000 motorfietsen. Het resultaat voor belastingen liep in het boekjaar 2014 op tot ca 8,71 miljard euro, de omzet bedroeg 80,40 miljard euro. Op 31 december 2014 stelde de onderneming wereldwijd 116.324 mensen tewerk.

Van oudsher vormen langetermijndenken en verantwoord handelen de grondslag van het succes van de BMW Group. De onderneming heeft ecologische en sociale duurzaamheid langsheen de gehele productieketen, een alomvattende verantwoordelijkheid voor haar producten en het zuinig omspringen met natuurlijke grondstoffen vast in haar strategie verankerd.


Over Electrabel: 

Electrabel maakt deel uit van ENGIE, een wereldleider voor energie, die verantwoorde groei integreert in de kern van zijn vakgebieden om de grote uitdagingen op energie- en milieugebied aan te gaan: voldoen aan de vraag naar energie, instaan voor de bevoorradingszekerheid, bestrijden van de klimaatverandering en optimaliseren van het gebruik van natuurlijke rijkdommen. Electrabel is marktleider in België waar ze elektriciteit produceert en elektriciteit, aardgas en energiediensten verkoopt. De onderneming biedt haar 2,8 miljoen residentiële, professionele en industriële klanten energieoplossingen met toegevoegde waarde en een dienstverlening op maat. Electrabel beschikt in België over een gediversifieerd productiepark van 8 700 MW dicht bij haar klanten. Het bestaat uit installaties die werken met hernieuwbare energiebronnen, centrales die fossiele brandstoffen gebruiken en kerncentrales. De uitstoot van broeikasgassen door het productiepark behoort tot de laagste in Europa. De onderneming is de grootste producent van groene stroom van het land met een capaciteit aan hernieuwbare energie van 486 MW. Electrabel stelt 4 900 mensen te werk en is een van de belangrijkste werkgevers in België. De onderneming is er al meer dan een eeuw verankerd in de samenleving en ze neemt haar sociale verantwoordelijkheid op, met een bijzondere aandacht voor de kansarmen.


Over Ginion Group:

Ginion Group verdeelt BMW, MINI en Volvo producten in de Brusselse regio en Ferrari in Brussel en in het Groothertogdom Luxemburg. De groep is ook de exclusieve invoerder van Rolls-Royce en McLaren in België en het Groothertogdom Luxemburg.

Ginion Group biedt een volledige waaier van mogelijkheden aan op het vlak van mobiliteit. Het verkoopt nieuwe en tweedehandswagens, nieuwe en gebruikte motorfietsen en scooters, originele onderdelen en accessoires. Zij stelt ook diensten voor zoals financieringen, verzekeringen, onderhoud, een depannageservice, het uitvoeren van mechanische reparaties en carrosseriewerken. Kortom, Ginion Group is een partner die alle diensten aanbiedt die betrekking hebben op de aankoop en het beheer van wagens en motorfietsen.

Stéphane Sertang, CEO van Ginion Group, hecht veel belang aan de eerbiediging van deze kernwaarden: klantentevredenheid, wederzijds vertrouwen, deskundigheid en respect voor het milieu. Hiervoor heeft hij gepassioneerde experts geselecteerd die elke dag het beste van zichzelf geven.

In 2012 ontving Ginion Group de 'FEDERAUTO Human Resources Award'. Deze prijs beloont een onderneming die zich onderscheiden heeft door haar betrokkenheid op het vlak van human resources evenals op het vlak van werknemersbegeleiding en –opleiding én die een voorbeeldfunctie kan vervullen voor alle sectoren die FEDERAUTO vertegenwoordigt.

En eveneens in overeenstemming met deze waarden is Stéphane Sertang erg trots dat Ginion Group in november 2013 officieel BMW i agent werd met de voorstelling van de BMW i3 en BMW i8 in haar concessie gevestigd te Waterloo.

Vorig jaar was Stéphane Sertang één van de 10 genomineerden om Trends-Tendances ‘Manager van het Jaar 2014’ te worden.

Ginion Group streeft naar perfectie inzake op maat gemaakte klantenservice. Hiervoor beschikt de groep over gepassioneerde experts die elke dag het beste van zichzelf geven. Voor meer informatie, bezoek de site www.giniongroup.be.


Perscontacten:

SWIFT
Caroline CEUSTERMANS
Fleet & Mobility Manager, HR Dept
Tel.: +32 2 655 3765
E-mail: caroline.ceustermans@swift.com

Alphabet Belgium
Ann MASSART
Manager Marketing & Communication
Tel.: +32 3 459 59 71
GSM.: +32 495 66 96 72
Fax: +32 3 457 41 31
E-mail: ann.massart@alphabet.be

BMW Group
Christophe WEERTS
GSM: +32 476 33 98 07
Tel.: +32 3 890 97 08
Fax: +32 3 890 98 98
E-mail: christophe.weerts@bmw.be

ENGIE Electrabel
Geetha KEYAERT (nl)
Tel.: +32 2 518 65 04
E-mail: geetha.keyaert@engie.com

Anne-Sophie HUGE (fr)
Tel.: +32 2 518 60 20
E-mail: anne-sophie.huge@engie.com

Ginion Group
Maxime DE CORDIER 
Tel : +32 2 686 04 64
GSM: +32 478 680 285
E-mail : maxime.de-cordier@giniongroup.be

06.05.2015

SWIFT