Onze klanten krijgen al onze aandacht 

ENGIE Electrabel verkoopt elektriciteit, aardgas en energiediensten. We reiken gezinnen en bedrijven voortdurend nieuwe toepassingen en diensten op maat aan waarmee ze hun energieverbruik kunnen beheren, hun milieu-impact verminderen en tegelijk – waar het kan – hun comfort verhogen.

De klant krijgt al onze aandacht
De klant krijgt al onze aandacht

De klant staat centraal in alle acties en innovaties van ENGIE Electrabel. Huishoudelijke klanten, professionele verbruikers, KMO’s, grote ondernemingen, industriële verbruikers en overheidsinstellingen, ze worden allemaal begeleid op maat van hun profiel en behoeften:

We zijn niet zomaar een dienstverlener. We zijn intussen uitgegroeid tot een partner van particuliere of industriële verbruikers die de uitdagingen van de energietransitie zo doelgericht mogelijk willen aanpakken en beter en slimmer willen verbruiken.

Dankzij de unieke samenwerking met andere dochterondernemingen van de ENGIE Groep (ENGIE Fabricom, ENGIE Cofely, ENGIE Axima, ENGIE Laborelec…) en externe partnerbedrijven kunnen we onze klanten innovatieve en duurzame totaaloplossingen aanbieden die naadloos op hun specifieke noden aansluiten.

De verwachtingen van onze klanten zo perfect mogelijk inlossen

B_DefrasnesWij functioneren in feite als een startup van ENGIE Electrabel. Met een twaalftal mensen werken we aan concrete oplossingen rond energie-efficiëntie. Mijn team is verantwoordelijk voor de hele keten: we ontwikkelen nieuwe diensten, brengen ze op de markt om te testen in welke mate ze aanslaan bij de consumenten, we optimaliseren de producten op basis van de reacties en we zorgen ook voor de dienst na verkoop. 
We hebben zeer uitgesproken ambities, want heel wat andere ondernemingen, zowel concurrenten als niet-concurrenten, komen eveneens op de markt met energiediensten. We moeten dan ook zo dicht mogelijk bij de behoeften en verwachtingen van onze klanten blijven.
Alleen op die manier zullen we onze rol van marktleider kunnen blijven spelen. Aardgas en elektriciteit aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen blijft van essentieel belang,  maar als we commercieel een sterkere positie willen innemen, kunnen we niet anders dan innoveren.

Interview Bruno Defrasnes, verantwoordelijke van het team “Nieuwe diensten” voor residentiële klanten, zelfstandigen en KMO’s.

Ontdek ons aanbod en diensten

Bezoek de blog Sweet & Smart Home

Bezoek de blog Business & Energy

U wil er meer over weten?

De wereld van de energie

De wereld van de energie

Ontdek ons laatste nieuws
Jouw huis nog slimmer en comfortabeler

Jouw huis nog slimmer en comfortabeler

Welkom op onze blog