Langetermijnpartner van grote ondernemingen en overheden

ENGIE Electrabel wil een partner zijn van grote ondernemingen en overheden en hen begeleiden en steunen in hun voornemen om energie beter te benutten. We bieden een ruim pakket van  diensten op maat aan die elke klant de middelen aanreikt voor een vrijer en efficiënter energieverbruik.

"Groen rijden is voordelig op lange termijn als je rekening houdt met de levenscyclus van een voertuig en de winst aan de pomp." Van Dievel Transport

Op maat gesneden gas- en elektriciteitscontracten

Uw Account Manager staat u terzijde bij het uitwerken van uw aankoopstrategie. Hij brengt u ook in contact met onze specialistenteams.

Bij een elektriciteitspanne, bijvoorbeeld, kan u 24 uur op 24 bij ons terecht voor een volledige technische bijstand. We zorgen ervoor dat de elektriciteitsvoorziening van uw installaties snel wordt hersteld.

Vraag een offerte aan

Een vertrouwensband voor de lange termijn  

Het afschakelrisico en zijn mogelijke gevolgen zijn sinds 2014 een bron van grote bezorgdheid voor heel wat grote ondernemingen en industriële groepen.

We bieden onze klanten een maatoplossing voor het identificeren en voorkomen van mogelijke risico’s.  Met ons pilootproduct Blackout Scan profileren we ons nog nadrukkelijker als een actieve partner die ondernemingen bijstaat bij het tijdig opsporen van risico’s en kritieke situaties zoals een afschakeling of black-out.

Onze grootste klanten nodigen we ook uit om een pioniersrol in de strijd tegen de klimaatopwarming op te nemen. Het wegtransport is in Europa verantwoordelijk voor 18% van de broeikasgasemissies. Vandaar het engagement van ENGIE Electrabel: het aanmoedigen van zuinige en CO2-arme transportmiddelen. We gaan partnerschappen aan om voor onze klanten aangepaste oplossingen met elektrische voertuigen of voertuigen op aardgas te ontwikkelen.

Enkele van onze diensten

Bezoek onze blog Business & Energy

Car Plug

Car Plug

De CarPlug service zorgt ervoor dat ondernemingen hun elektrische voertuigenvloot vanop afstand kunnen beheren: oplaadstatus, verbruik...

  • Beheer van het oplaadproces van voertuigen
  • Laadt 60% sneller op dan een klassieke kabel
  • Kan van op afstand worden gestuurd en gemonitord
CarPlug
Black-out Scan

Black-out Scan

Vrees niet langer voor een black-out of afschakeling en breng alle potentiële risico’s in kaart.

  • Compleet analyse-instrument
  • Meer dan 15 bestreken domeinen (koeling, noodverlichting...)
  • Uitvoerig rapport met scores per domein
Black-out Scan
Warmtekrachtkoppeling

Warmtekrachtkoppeling

Heeft uw onderneming elektriciteit maar ook veel warmte nodig? Dan kan warmtekrachtkoppeling een oplossing bieden.

  • Een rendement van meer dan 85%
  • Volledige begeleiding (haalbaarheidsstudie, uitvoering, onderhoud)
  • Soepele investeringsmogelijkheden
Warmtekrachtkoppeling

ZooAnversWij zijn als bedrijf een wat speciaal geval qua energiebeheer: we zijn 171 jaar oud en onze dierentuinen zijn projectmatig gegroeid. Dat zie je aan onze infrastructuur: voor elk nieuw onderkomen voor dieren dat er door de jaren heen bijkwam, is er een andere oplossing voor verwarming, verkoeling, isolatie…

Het maakt dat er bij een stroompanne bijvoorbeeld wel voldoende werkplaatsverlichting is, maar dat noodstroomaggregaten nog niet overal voorzien zijn. Met de Blackout Scan bekeken we ons gamma aan energievoorzieningen en –installaties en identificeerden we de verbeterpunten. 

De scan bracht de meest kritische punten in onze dierentuin in kaart. Zo weten we dat gedeelten als het aquarium en Vriesland om het grootste vermogen vragen en het meest kritisch zijn voor stroomuitval. Kampen de pompen en de zuiveringsinstallatie langer dan vier uur met een elektriciteitspanne, dan sterven er vissen. De waterbehandelingsinstallatie bij de pinguïns werkt dan weer op biocultuur, ook die vertoont al snel tekenen van aftakeling na een stroomtekort.

Dergelijke voorbeelden tonen aan hoe belangrijk een gegarandeerde stroomvoorziening voor ons is. De scan heeft ons verplicht om na te denken over de problematiek van de blackout en stelt ons in staat om een prioriteitsplan uit te werken om de veiligheid van onze dieren en onze bezoekers te garanderen.

Interview Jan Luyckx, technisch manager van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen die de Antwerpse zoo en het dierenpark Planckendael uitbaat.

U wil er meer over weten?

De wereld van de energie

De wereld van de energie

Ontdek ons laatste nieuws
Jouw huis nog slimmer en comfortabeler

Jouw huis nog slimmer en comfortabeler

Welkom op onze blog